gr
en

Γιατί αξίζει να πάρω αφυγραντήρα και πώς θα επιλέξω τον σωστό?

Γιατί αξίζει να πάρω αφυγραντήρα και πώς θα επιλέξω τον σωστό?
share on

Οι Ειδικοί στον Κλιματισμό λύνουν τις απορίες σας

Το Φθινόπωρο ξεκινάει και η θερμοκρασία έχει ήδη αρχίσει να πέφτει.
Νιώθεις την ενοχλητική υγρασία να σε διαπερνάει και η ατμόσφαιρα στο χώρο σου να γίνεται πιο αποπνικτική;


Πλέον δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι, καθώς υπάρχουν συσκευές που θα κάνουν το σπίτι σου λίγο πιο ζεστό και θα μειώσουν την υγρασία, ώστε να μη χρειαστεί να ανάψεις σύντομα το καλοριφέρ ή να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε άλλο είδος θέρμανσης.

Ένας αφυγραντήρας αρκεί, για να λύσει αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτήν την περίοδο.


Γιατί αξίζει να προβείς στην αγορά ενός αφυγραντήρα;


 Για να μπορείς να κινείσαι με άνεσηστο σπίτι σου, ακόμα και τις πιο κρύες νύχτες του χειμώνα

Ο αφυγραντήρας είναι η ιδανικότερη επιλογή καθώς απορροφά την υγρασία από τον αέρα, διατηρώντας την σταθερά σε φυσιολογικά επίπεδα. Επιπλέον, μειώνοντας την ποσότητα των υδρατμών στον αέρα,μπορείς να βελτιώσεις την αίσθηση της θερμοκρασίας στο χώρο σου, καθώς τους χειμερινούς μήνες η υψηλή υγρασία δημιουργεί μία αίσθηση πιο έντονου και διαπεραστικού κρύου.

Άρα με τη χρήση ενός αφυγραντήρα δε χρειάζεται να ανάβεις το καλοριφέρ, το κλιματιστικό ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή θέρμανσης χρησιμοποιείς, για να μαλακώσεις την «αίσθηση ψύχους» που δημιουργείται από την υγρασία.

Ένας αφυγραντήρας αρκεί για να κάνεις το περιβάλλον του χώρου σου πιο ευχάριστο και άνετο.


    Γιατί θα βελτιώσεις την υγεία σου

Έχει παρατηρηθεί ότι όταν τα επίπεδά της υγρασίας ξεπερνούν τα φυσιολογικά, δύναται να υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις στον οργανισμό μας. Μπορεί να επιβαρυνθεί το αναπνευστικό μας σύστημα, με αποτέλεσμα κρίσεις άσθματος και ρινίτιδες. Επίσης, η υγρή ατμόσφαιρα ευνοεί ακόμη τις αρθρίτιδες και τις ημικρανίες! Γι’ αυτό και όσοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα ή αλλεργίες είναι σημαντικό να επενδύσουν σε έναν αφυγραντήρα, προκειμένου να αποτρέψουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών που προκαλούν τα παραπάνω.

 

    Γιατί θα αποφύγεις τη μούχλα

Σε κάποιες περιπτώσεις, λόγω της υπερβολικής υγρασίας μπορεί να δημιουργηθεί και ένα είδος μυκήτων (μούχλα). Οι μύκητες αυτοί μπορεί να φθείρουν τα έπιπλα, τα υφάσματα και τα πατώματα. Η μούχλα, μπορεί να γίνει επικίνδυνη σε μεγάλες ποσότητες, και να προκαλέσει προβλήματα επειδή λέγεται ότι σχετίζεται με αλλεργίες και δερματικά προβλήματα.

 

    Γιατί είναι οικονομική επιλογή

Ένας αφυγραντήρας σου επιτρέπει να έχεις αυτονομία, για να μην χρειάζεται να πληρώνεις «φουσκωμένους» λογαριασμούς, καθώς έχει πολύ χαμηλό κόστος σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο θερμαντικό μέσο διαθέτεις. Αυτό συνεπάγεται ότι, κάθε φορά που θα τον χρησιμοποιείς, αντί για το θερμαντικό σου μέσο, θα κάνεις σημαντική οικονομία, μέχρι και 30%, σύμφωνα με ορισμένους κατασκευαστές διότι μειώνοντας την υγρασία από το 75 στο 50% έχεις την αίσθηση ζέστης των 22C στους 20!.

 

Πώς θα διαλέξεις τον κατάλληλο αφυγραντήρα;

Μπορεί όλοι οι αφυγραντήρες να έχουν τον ίδιο σκοπό, δηλαδή να μειώσουν την υγρασία. Παρόλα αυτά, δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και δεν προσφέρουν τις ίδιες δυνατότητες.
Συνεπώς, πριν προχωρήσεις στην επιλογή του αφυγραντήρα που είναι κατάλληλος για σένα και την οικογένειά σου, είναι σημαντικό να δώσεις προσοχή στα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε συσκευής.
Έτσι, ανάλογα με τις ανάγκες σου, θα μπορέσεις να επιλέξεις το κατάλληλο μοντέλο που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς σου. Στην ΚΟΚΟΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ θα βρεις μεγάλη ποικιλία ώστε να διαλέξεις τον αφυγραντήρα που σου χρειάζεται.


Υπολόγισε τον αφυγραντήρα που χρειάζεσαι ανάλογα με το χώρο σου.

Υπολογισμός Αφυγραντήρα


Επίσης μπορείς να δείς με μια ματιά τα καλύτερα μοντέλα της αγοράς στο

Αφυγραντήρες


Τι άλλο μπορείς να κάνεις για να καταπολεμήσεις την υγρασία;

Χρησιμοποίησε ένα υγρόμετρο, που θα υπολογίσει τα επίπεδά της υγρασίας στο σπίτι σου
Αν διαπιστώσεις ότι υπάρχει πρόβλημα, μπορείς να λάβεις κάποια επιπλέον μέτρα, όπως για παράδειγμα,

  • Να αερίζεις συχνά όλους τους χώρους του σπιτιού.
  • Ειδικότερα, στο μπάνιο και στην κουζίνα που συγκεντρώνονται υδρατμοί είναι σημαντικό να δίνεις ιδιαίτερη έμφαση και να φροντίζεις να υπάρχει σύστημα εξαερισμού.
  • Περιόρισε τα φυτά εσωτερικού χώρου τα οποία παράγουν υγρασία και να επιβαρύνουν το πρόβλημα.