Προϊόντα
Ανοίγουμε ξανά
09:00

Γιατί να επιλέξω ηλεκτρικό τζάκι;

Γιατί να επιλέξω ηλεκτρικό τζάκι;
share on

Ηλεκτρικά τζάκια.

Στο μυαλό όλων μας το τζάκι είναι συνδεδεμένο με τις λέξεις παράδοση και ζεστασιά. Ανέκαθεν αποτελούσε ένα σημείο συνάντησης στο σπίτι μας με την οικογένεια μας, με όμορφες αναμνήσεις από στιγμές που περάσαμε μαζί. Επίσης στο μυαλό όλων μας επικρατεί η εντύπωση πως τζάκι μπορεί να έχει κάποιος στο σπίτι του μόνο αν υπάρχει η αντίστοιχη υποδομή. Αλλά πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι πλέον αυτή η εντύπωση;


Στην σημερινή εποχή θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την εντύπωση αυτή. Πλέον ο καθένας μας μπορεί να έχει στον χώρο του ηλεκτρικό τζάκι καθώς δίνονται πολλές επιλογές τύπων τζακιού. Μπορούμε να συναντήσουμε από επιτοίχιο μέχρι και επιδαπέδιο χωρίς να απαιτείτε είτε καμινάδα να αποβάλει τους ρύπους είτε να υπάρχει εσοχή στον τοίχο ή ακόμα και να υπάρχει μπορεί να αντικατασταθεί με ένα ηλεκτρικό. Άρα η τοποθέτηση του μπορεί να γίνει εύκολα σε κάθε χώρο του σπιτιού μας. Τα ηλεκτρικά τζάκια είναι συσκευές πρωτίστως διακοσμητικού τύπου αλλά και θέρμανσης, όποτε την χρειαζόμαστε με την παροχή μίας απλής πρίζας. Επίσης με την εξέλιξη της τεχνολογίας οι κατασκευαστές έχουν πετύχει μία τόσο αληθοφανή εμφάνιση της φλόγας που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από ένα συμβατικό τζάκι.

Οφέλη με την χρήση ηλεκτρικού τζακιού.

1. Καθαρότερη ατμόσφαιρα :

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα που έχουν τα συμβατικά τζάκια είναι η επιβάρυνση του ατμοσφαιρικού αέρα με σημαντική ποσότητα καυσαερίων. Κατά την καύση του το ξύλο παράγει σημαντικά ποσοστά μονοξειδίου του άνθρακα, οξειδίου του αζώτου, πτητικούς υδρογονάνθρακες και, τέλος, τα γνωστά σε όλους μας αιωρούμενα σωματίδια. Τα ποσοστά αυτά είναι ανησυχητικά, ειδικά την περίοδο που οι θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές. Είναι υπεύθυνα για το φαινόμενο της αιθαλομίχλης πάνω από τα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και για αναπνευστικά και άλλα προβλήματα υγείας που συνδέονται με την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε.

Αντίθετα το ηλεκτρικό τζάκι δεν εκπέμπει μονοξείδιο του άνθρακα και άλλα επιβλαβή σωματίδια στην ατμόσφαιρα όπως με τα ξύλα ή άλλα ορυκτά καύσιμα και άρα δεν την επιβαρύνει. Επιπλέον στο εσωτερικό του σπιτιού δεν δημιουργεί καπνό, ούτε μυρωδιές με αποτέλεσμα να μην χρειαζόμαστε εξαερισμό. Δημιουργεί ένα καθαρό περιβάλλον και σε αντίθεση με ένα συμβατικό τζάκι δεν αφαιρεί το οξυγόνο του χώρου αφού δεν υπάρχει καύση.

2. Αποτέλεσμα θέρμανσης :

Τα συμβατικά τζάκια σύμφωνα με μελέτες έχουν απόδοση περίπου 15% καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό θέρμανσης χάνεται είτε μέσω της καμινάδας είτε από ανοιχτό παράθυρο που ενδεχομένως να έχουμε αφήσει για την ανανέωση του αέρα στον χώρο μας.

Τα ηλεκτρικά τζάκια ανάλογα με τα μοντέλα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν με ή χωρίς θέρμανση ανάλογα με τις ανάγκες και τις εποχές. Με την επιλογή της θέρμανσης (με αντίσταση 1-2KW) και με ενσωματωμένο θερμοστάτη η κατανάλωση είναι ελάχιστη. Έχουν 100% απόδοση και μπορούν να θερμάνουν χώρους από 20-40 τ.μ. Έτσι εκτός από μία φινετσάτη επιλογή είναι και λύση μόνιμης θέρμανσης κάποιων δωματίων ή και συμπληρωματικής μεγαλύτερων χώρων.

3. Τοποθέτηση παντού :

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω ένα ηλεκτρικό τζάκι μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα παντού σε κάθε χώρο και κάθε δωμάτιο, στο δάπεδο, στον τοίχο, σε ειδική κατασκευή εντοιχισμού ή ακόμα και στο ήδη υπάρχον αχρησιμοποίητο τζάκι. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία πρίζα για να λειτουργήσει. Δεν χρειάζεται καπνοδόχο ούτε ειδικές κατασκευές. Παράλληλα ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά είναι και η εύκολη μεταφορά του από δωμάτιο σε δωμάτιο ή και σε άλλο σπίτι.

Εντοιχιζόμενο
Επίτοιχο
Επιδαπέδιαs

4. Δημιουργούν ατμόσφαιρα :

Τα ποιοτικά ηλεκτρικά τζάκια διαθέτουν εντυπωσιακή εικονική φλόγα που μοιάζει πολύ με την πραγματική. Τα πιο εξελιγμένα χρησιμοποιούν την τεχνολογία “optimyst”, που δημιουργείτε από την εξάτμιση του νερού, τα οποία δεν διαφέρουν καθόλου από μία αληθινή φωτιά. Σε συνδυασμό με άλλα εικονικά και ηχητικά εφέ καύσης καθώς και με κρυφούς φωτισμούς τα ηλεκτρικά τζάκια αλλάζουν την αισθητική οποιουδήποτε χώρου προσφέροντας θαλπωρή. Τα στοιχεία αυτά είναι αρκετά για να δημιουργήσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα απλά με το πάτημα ενός κουμπιού ή τηλεχειριστηρίου και κάθε στιγμή. Είναι σημαντική επίσης η επιλογή που έχουν για λειτουργία χωρίς θέρμανση τις εποχές που δεν κάνει κρύο.

5. Συντήρηση και καθαρισμός :

Δεν χρειάζεται καμία συντήρηση αφού είναι μία απλή ηλεκτρική συσκευή χωρίς καύσιμη ύλη. Αποφεύγουμε τους καθαρισμούς, τις στάχτες και τον εξαερισμό του δωματίου. Επιπλέον δεν κουραζόμαστε για να μεταφέρουμε και να αποθηκεύουμε τα ξύλα για μελλοντική χρήση. Το ηλεκτρικό τζάκι είναι μία καθαρή λύση.

6. Ασφάλεια :

Δεν υπάρχει κανένας φόβος στην λειτουργία του αφού δεν υπάρχουν σπίθες που πετάνε, ούτε καύσιμη ύλη με ξύλα, υγραέριο, βιοαιθανόλη κλπ. Με ένα ηλεκτρικό τζάκι ένα ατύχημα καψίματος είναι αδύνατον και είναι απόλυτα ασφαλές ακόμα και στα παιδιά αφού η εικονική φλόγα δεν καίει.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω ο καθένας μας μπορεί πλέον στον χώρο του να τοποθετήσει ένα ηλεκτρικό τζάκι. Μπορεί να συνδυάσει την ατμόσφαιρα και την ζεστασιά χωρίς τα ανεπιθύμητα μειονεκτήματα ενός συμβατικού τζακιού. Με πιο καθαρή λύση για την κοινωνία μας και τον χώρο μας, με την ζεστασιά καθώς και με την δημιουργία ατμόσφαιρας εφάμιλλης όπως με ένα συμβατικό τζάκι. Δε χρειάζεται πλέον να ζηλεύεις τα σπίτια με τζάκι, αφού μπορείς με λίγα χρήματα να έχεις ένα εξαιρετικό υποκατάστατο του παραδοσιακού ή ενεργειακού τζακιού. Μόλις το αποκτήσεις θα απορείς γιατί δεν το είχες σκεφτεί τόσο καιρό και θα ευγνωμονείς την πρόοδο της τεχνολογίας! Ετοιμάσου, λοιπόν, για ρομαντικές νύχτες δίπλα στο ηλεκτρικό σου τζάκι ή για αξέχαστες στιγμές με την παρέα σου.


Aγοράστε τώρα το δικό σας ηλεκτρικό τζάκι

Τι μπορεί να μου προσφέρει ένα ηλεκτρικό τζάκι;