Προϊόντα
Ανοίγουμε ξανά
09:00

ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ: Λήψη μέτρων διασφάλισης της Υγείας

ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ: Λήψη μέτρων διασφάλισης της Υγείας
share on

Αγαπητέ πελάτη ,
Αρχικά να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε στα 39 χρόνια λειτουργίας μας.

Λαμβάνοντας υπόψη την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας 26635 της 23/4/2020 και την ανακοίνωση 3/4/2020 της REHVA (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων Θέρμανσης, Εξαερισμού και Κλιματισμού ) με θέμα :’’πώς να χρησιμοποιείτε τα κλιματιστικά συστήματα ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του κορωνοιού COVID-19”
σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

1. ΓΕΝΙΚΑ

Με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα, φαίνεται ότι ο κορωνοϊός SARS CoV-2 πιθανότατα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων που αποβάλλονται από άτομο που νοσεί, μέσω βήχα ή πταρμού ή με άμεση ή έμμεση επαφή με εκκρίσεις αναπνευστικού (δηλαδή μέσω μολυσμένων χεριών).

Όπως έχουν εξηγήσει οι επίσημοι φορείς υγείας, οι κλιματιστικές μονάδες δεν λειτουργούν από μόνες τους ως εστίες ανάπτυξης και πολλαπλασιασμού του COVID-19. Σε ένα σπίτι/γραφείο που οι διαμένοντες ή εργαζόμενοι είναι όλοι υγιείς δεν υφίσταται κίνδυνος μόλυνσης.
Υπό προϋποθέσεις, ωστόσο, μπορεί να διευκολύνουν την αερογενή μετάδοση από άτομα που είναι φορείς.

2. ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

• Εάν οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες, που η χρήση κλιματιστικού δεν είναι αναγκαία, τότε είναι καλό να την αποφεύγουμε.
• Το άνοιγμα παραθύρων βοηθά στον φυσικό αερισμό που είναι απαραίτητος
• Οι αλλαγές υγρασίας και θερμοκρασίας δεν επηρεάζουν ουσιαστικά τον Covid -19.
• Σε κεντρικές εγκαταστάσεις να σταματά η ανακυκλοφορία αέρα . Μόνο 100% νωπός.
• Δεν υπάρχει λόγος να αλλαχτούν τα φίλτρα .
• Να ακολουθείται το πρόγραμμα τακτικής συντήρησης των κλιματιστικών.

3. ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΣ

Οι τακτικές εργασίες συντήρησης κλιματιστικών θα εκτελούνται με χρήση και λήψη όλων των προστατευτικών μέτρων (ατομική προστασία, αερισμός χώρου, ασφαλής αποκομιδή των φίλτρων που αντικαθίστανται) συμπεριλαμβανομένης της αναπνευστικής προστασίας.
Κατά την συντήρηση για την απολύμανση των ψυκτικών στοιχείων ,των φίλτρων , των αεραγωγών κλιματιστικών, χρησιμοποιεί τα EVERBRITE & SHINY SIDE της NCH, που καταπολεμούν την ανάπτυξη θετικών & αρνητικών κατά GRAM μικροβίων , σκοτώνουν τους ιούς: HIV & ελέγχουν παθογόνους μύκητες.

 4. ΤIPS

• Για κλειστά δωμάτια χωρίς καλό αερισμό , οι καθαριστές αέρα με φίλτρα ΗΕPA η τα κλιματιστικά με ηλεκτροστατικά φίλτρα ( προσοχή όχι ιονιστές) , είναι χρήσιμα. Καλύπτουν ικανοποιητικά χώρους μέχρι 40 μ2.
• Για να μην υπάρχει σπατάλη ενέργειας από την χρήση κλιματιστικού με ανοιχτά παράθυρα , μπορείτε να πετύχετε παρόμοιες συνθήκες άνεσης με την χρήση ανεμιστήρων οροφής.
• Ταυτόχρονη χρήση κλιματιστικού με ανεμιστήρα . Με αυτόν τον τρόπο σας δίνεται η δυνατότητα να ανεβάσετε την θερμοκρασία του θερμοστάτη, περίπου 2-3°C, χωρίς να χαθεί η αίσθηση δροσιάς. Άρα το κλιματιστικό λειτουργεί λιγότερες ώρες εφόσον το ρυθμίζουμε σε υψηλότερη θερμοκρασία το καλοκαίρι.

Τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας και μένουμε υγιείς!

ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Η Δ1(δ)/ ΓΠ οικ.19957/20-03-2020
https://www.rehva.eu/fileadmin/user_upload/REHVA_Literature_COVID-19_guidance_document_ver2_20200402.pdf
https://www.beacon.gr/el/blog/save-energy.html
https://www.ncheurope.com/en/products/maintenance/surface-sanitisers

Λήψη μέτρων διασφάλισης της Υγείας από ιογενείς και άλλες λοιμώξεις κατά τη χρήση οικιακών κλιματιστικών