Προϊόντα
Ανοίγουμε ξανά
09:00

Πως να επιτύχετε τη μέγιστη απόδοση του ανεμιστήρα οροφής σας

Πως να επιτύχετε τη μέγιστη απόδοση του ανεμιστήρα οροφής σας
share on

 

Τέλεια ιδέα, αλλά τώρα που το καλοκαίρι είναι εδώ, είναι σημαντικό να διατηρήσετε αυτή την ενεργειακή απόδοση διασφαλίζοντας ότι ο ανεμιστήρας οροφής σας λειτουργεί προς τη σωστή κατεύθυνση.


Ποιος είναι τελικά ο σωστός τρόπος;

Για να ελέγξετε ότι χρησιμοποιείτε σωστά τον ανεμιστήρα οροφής, ενεργοποιήστε τον στη χαμηλή ταχύτητα και κοιτάξτε την φορά περιστροφής των πτερυγίων. Αν κινούνται αριστερόστροφα, ο ανεμιστήρας παραμένει σε χειμερινή λειτουργία. Αυτή η φορά περιστροφής κυκλοφορεί τον θερμό αέρα που ανεβαίνει προς το ανώτατο όριο του χώρου γύρω από το δωμάτιο.

Για καλοκαιρινή χρήση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν βρίσκεστε σε αντίστροφη λειτουργία και να ελέγξετε ότι τα πτερύγια κινούνται προς τα δεξιά όπως παρατηρείτε την φορά περιστροφής κατά την λειτουργία του ανεμιστήρα.
Η λειτουργία του ανεμιστήρα οροφής σε υψηλή ταχύτητα δεξιόστροφα, δημιουργεί μια καθοδική στήλη αέρα που σας κάνει να αισθάνεστε έως και 5̊C πιο δροσερά. Αυτή η απαλή αύρα αέρα δίνει στο δωμάτιό σας μια χαλαρότητα, μια αίσθηση εξοχής - ιδανικό για ένα μακρύ και καυτό καλοκαίρι.

Tip για τους καλοκαιρινούς μήνες!
Ενώ είστε έτοιμοι να απολαύσετε ένα ζεστό καλοκαίρι χρησιμοποιώντας τους ανεμιστήρες οροφής σας μην ξεχάσετε να ξεσκονίζετε τα πτερύγια!

Αν σας ενδιαφέρει η εξοικονόμηση ενέργειας και έχετε έναν ανεμιστήρα που έχει αναστρέψιμη λειτουργία, μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε όλο το χειμώνα για εξοικονόμηση στο κόστος θέρμανσης.