Προϊόντα
Ανοίγουμε ξανά
09:00
Αντλίες θερμότητας - Λειτουργία & Εξοικονόμηση Ενέργειας.

Αντλίες θερμότητας - Λειτουργία & Εξοικονόμηση Ενέργειας.

Τι είναι αντλία θερμότητας.

Η αντλία θερμότητας είναι ένα πρωτοποριακό φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα, ιδανικό για θέρμανση, ψύξη αλλά και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Το σύστημα λειτουργεί χρησιμοποιώντας έως και το 75% της ενέργειας που αποδίδει, αντλώντας τη από το εξωτερικό περιβάλλον και μόνο το 25% χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια.

Τι είναι αντλία θερμότητας-ΚΟΚΟΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Υπάρχουν τρία είδη αντλιών Θερμότητας

Αέρος - Αέρος

Εκμεταλλεύεται τα ποσά θερμότητας που υπάρχουν στον αέρα του περιβάλλοντος ακόμη και σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν (0°C) και τα αποδίδει στο εσωτερικό του κτιρίου μέσω του αέρα που βρίσκεται σε αυτό. Αποτελείται από δύο κύρια εξαρτήματα (όπως ένα τυπικό air condition) μια εξωτερική μονάδα και μια εσωτερική μονάδα.

Αέρος - Νερού

Εκμεταλλεύεται τα ποσά θερμότητας που υπάρχουν στον αέρα του περιβάλλοντος και θερμαίνει το χώρo, χρησιμοποιώντας ως μέσο το νερό που ρέει στα σώματα, στην ενδοδαπέδια θέρμανη ή στις τερματικές μονάδες νερού (Fan Coil Units). Κυκλοφορεί σε δύο τύπους Split Unit & Μοnobloc.

Γεωθερμική Αντλία

Εκμεταλλεύεται τη θερμότητα του εδάφους ή των υπόγειων νερών και μέσω αυτής θερμαίνει η ψύχει το νερό που ρέει στα σώματα, στην ενδοδαπέδια θέρμανση ή στις τερματικές μονάδες νερού (Fan Coil Units).

Πως λειτουργεί

Αντλίες Θερμότητας - Χειμερινή Λειτουργία

Χειμερινή Λειτουργία

Ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας αντλεί θερμότητα από το εξωτερικό περιβάλλον, η οποία απορροφάται από το ψυκτικό μέσο που ρέει εσωτερικά της αντλίας. Το ψυκτικό μέσο μετέπειτα μέσω ενός εναλλάκτη (του συμπυκνωτή) απελευθερώνει αυτή την απορροφούμενη ενέργεια στο νερό που ρέει στα σώματα

Αντλίες Θερμότητας - Θερινή Λειτουργία

Θερινή Λειτουργία

Κατά την διάρκεια της ψύξης αντιστρέφεται η λειτουργία της αντλίας θερμότητας. Συγκεκριμένα ο συμπυκνωτής παίρνει το ρόλο του ανεμιστήρα, δηλαδή αντλεί θερμότητα από το εσωτερικό του σπιτιού και μέσω του ανεμιστήρα της εξωτερικής μονάδας (που πλέον παίρνει το ρόλο του συμπυκνωτή) την αποδίδει στο εξωτερικό περιβάλλον. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν κάνουμε ψύξη με ένα τυπικό air-condition, ο ανεμιστήρας αποβαλλει προς τα έξω θερμό αέρα.


Πόσο πραγματικά Εξοικονομώ;

Μία καλή αντλία θερμότητας κατά την διαδικασία της θέρμανσης έχει συνήθως συντελεστή συμπεριφοράς COP >= 3. Δηλαδή καταναλώνει 1 kWh από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και αποδίδει κατά μέσο όρο στο χώρο μας 3kWh θερμικής ενέργειας.

Αντλίες Θερμότητας COP - ΚΟΚΟΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ενδεικτικό Παράδειγμα.

Έστω ότι μία κατοικία 100-150 τμ, με συμβατικό σύστημα θέρμανσης πετρελαίου (λέβητα), χρειάζεται τη χειμερινή περίοδο 2.200 lt πετρέλαιο. Με μέση τιμή πετρελαίου 0,8€/lt.

  • Ποιό θα είναι το ετήσιο κόστος για θέρμανση, χρησιμοποιώντας πετρέλαιο;
  • Ποιό θα ήταν το αντίστοιχο ετήσιο κόστος λειτουργίας για θέρμανση, εάν το ίδιο σπίτι είχε εγκατεστημένη αντλία θερμότητας 16kW με αντιστάθμιση*;

Η ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έχει υπολογιστεί βάσει στοιχείων από κορυφαίες εταιρίες αντλιών θερμότητας για λειτουργία τους στο θερμό κλίμα της Ελλάδας.

Ο υπολογισμός του κόστος της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας έγινε βάσει της εκτιμώμενης τιμής κιλοβατώρας χωρίς τις επιπρόσθετες χρώσεις π.χ Δημοτικά τέλη, ΕΡΤ, κλπ

* Η αντιστάθμιση προσαρμόζει τη θερμοκρασία του νερού που ρέει στα σώματα, με βάση την εξωτερική θερμοκρασία, επιτυγχάνοντας έτσι μία επιπλέον εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας (πετρέλαιο, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο κλπ).


Εγκατάσταση Αντλίας Θερμότητας

Εγκατάσταση Αντλίας Θερμότητας.

Η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας είναι μια σχετικά απλή διαδικασία. Μπορεί να γίνει σε δύο έως τρεις ημέρες οποιαδήποτε στιγμή του έτους.

Καθώς οι τιμές ενέργειας αυξάνονται και γίνονται πιο ασταθείς, η αντλία θερμότητας, μπορεί να σας προστατεύσει από απρόβλεπτο ενεργειακό κόστος καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του συστήματός σας.

Ένας μηχανολόγος θα φροντίσει τη μελέτη και το σχεδιασμό, ενώ παράλληλα θα συνεργαστεί με εξειδικευμένους τεχνικούς, φροντίζοντας την επιμέλεια του έργου έως την παράδοσή του σε πλήρη λειτουργία.


Αν ψάχνετε πρόσθετους λόγους για να επιλέξετε αντλίες θερμότητας, η εξειδικευμένη ομάδα επαγγελματιών μας θα χαρεί να συζητήσει τα πλεονεκτήματα αυτής της καθαρής, προσιτής και βιώσιμης τεχνολογίας για την οικία σας ή την επιχείρησή σας.

Καλέστε μας για μία δωρεάν οικονομοτεχνική μελέτη & υπολογισμό χρόνου απόσβεσης.